Presudom Višeg suda u Beogradu od 05.09.2017.god., Goran Milošević PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN optužbe za uvredu po privatnoj tužbi Milenka Cakovića i Darka Savića. NOVO NOVO NOVO - Presudom Višeg suda u Beogradu od 03.03.2020.Goran Milošević ponovo PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN po drugoj privatnoj optužbi za uvredu Milenka Cakovića.

Укупно приказа странице

11. јун 2015.

Sistem protiv čoveka



Šta je sistem? Sistem predstavlja skup više uzajamno (zavisno) povezanih elemenata. Podsistem je skup elemenata koji  čine sistem za sebe, ali su i deo većeg sistema.  Element sam za sebe predstavlja najjednostavniju i nedeljivu celinu.  Šta jedan sistem čini kompaktnim? – Veze! Veze su sredstva koja drže sistem zajedno. One povezuju sve elemente i svojstva, tako da sve funkcioniše kao jedna celina. Veze postoje kako između elemenata sistema, tako i između podsistema posmatranog sistema, ali i isto tako između elemenata jednog sistema i delova drugih sistema iz okoline. Zanemarujući veze pojedinih elemenata sa drugima, može se dogoditi da se nesvesno zanemare neka bitna svojstva sistema što će navesti na pogrešan zaključak o tom sistemu.

Cilj ovog uvoda je da pratiocima bloga približim osnovne pojmove i značenja često upotrebljavane reči – sistem. Naravno, sistemi se mogu deliti u razne grupe, ali gore navedeni opis odnosi se na veštački sistem, dakle onaj koji je stvorio čovek. Tom sistemu čovek određuje cilj. Da bi do toga došao određuje se funkcija sistema -  tok operacija, ponašanja i način delovanja. 
 Da bi sistem mogao ostvariti postavljene ciljeve, njime se mora upravljati. Sistem bez upravljanja teži stanju maksimalne entropije, koja se može tumačiti kao kvantitativna mera nereda u sistemu. Upravljanje sistemom znači njegovo održavanje u željenom stanju, a da bi to bilo moguće neophodno je znati TAČNO trenutno stanje sistema - ISTINU!




Ako je čovek stvorio neki sistem, logično je da taj sistem radi u interesu ljudi. Čovek vremenom može da menja sistem, radi unapređenja. Ali je apsurdno pomisliti da bi sistem mogao da menja ljude ili još gore, da ih uništava. Da li je moguće da se u nekom trenutku taj sistem okrene protiv čoveka?

Šta se dešava sa sistemom kojim upravljaju zlonamerni ljudi? Takav sistem možemo nazvati PARAZITSKI SISTEM a njegove tvorce ili rukovodioce - PARAZITIMA! Oni koriste sve resurse sistema i usmeravaju ih ka jednom jedinom cilju - ličnom interesu

 
   
Održavanje takvog sistema rezultira višestruku štetu: materijalnu i nematerijalnu. Materijalna šteta sistema je cilj svih aktivnosti zlonamernih ljudi, jer ta šteta je za njih dobitak (lični interes!). U nematerijalnu  štetu spadaju posledice nastale sticajem okolnosti, neplanirane prilikom ostvarivanja materijalne štete – otkazi ugovora o radu (pod raznim objašnjenjima), sudski sporovi (čiji ishodi često prelaze u materijalnu štetu), negativan uticaj na društvo, loš imidz sistema (institucije, organizacije, ustanove,  preduzeća)...


Primer: tzv. ''Drumska mafija''


Kada je 2004.god.na čelo J.P.’’Putevi Srbije’’ došao Branko Jocić, izvršio je kadrovske promene,  a zatim je usledilo ’’unapređenje’’ dotadašnjih aktivnosti. Počele su medijske izjave o povećanju naplate putarine - prihoda, modernizaciji, ubrzanju protoka vozila... 


Deo novinskih članaka:
 
 




Kad ono međutim. Kao grom iz vedra neba, u sred  ’’dobro’’ organizovanog sistema pojavio se ''neko'' ko tvrdi da sistem naplate putarine nije onakav kakav se predstavlja. Radi dokazivanja te tvrdnje zatražio je od JP Putevi Srbije informaciju od javnog značaja: Listing prolaza vozila na Niškoj naplatnoj rampi u vremenskom intervalu od 1h.
Odgovor JP Putevi Srbije:




Znači, lakše je bilo osporavati rad Gorana Miloševića, njegovu stručnost i kvalitete, voditi upravni spor protiv Rešenja poverenika o davanju tražene informacije, voditi pravu medijsku borbu, nego jednostavno dati par stranica traženih podataka? Da  tadašnje rukovodstvo Puteva Srbije nije znalo za org.krađu, sigurno bi postupili po Zahtevu za pristup informacijama, ali i pozvali tražioca istih da im pomogne u sagledavanju njegove tvrdnje. 
Kako god, nakon toga usledila je policijska akcija hapšenja u JP Putevi Srbije.  I ostalo je uglavnom poznato. 



A šta je to – uglavnom, poznato?


Da li je poznato da niko iz JP ''Putevi Srbije'' kao svedok,  nije imao bilo kakvih saznanja o predmetu optužnice – organizovanoj krađi?

A pozvani su između ostalih: gen.dir.Branko Jocić, šef kontrole a kasnije načelnik naplate putarine Milojko Dragojlović, šef kontrole Miodrag Jovanović, kontrolor Marinko Toljaga, kontrolor Anita Grubović-Nikčević, koordinator video nadzora Marinković Dragan, pomoćnik šefa odseka Bg-Le Lidija Ranđelović, kontrolor analitičar Nataša Ljušić, sistem analitičar AOP-a Goran Dukić.
Primeri iz štampanih medija:




 Akcenat na ovo: 

i ovo:



Da li je poznato da je Goran Milošević kao bivši radnik JP Putevi Srbije, JEDINI SVEDOK koji je za svoje tvrdnje ponudio i dokaz koji je sam pribavio?
Da li je poznato da je protiv Gorana Miloševića i njegovog svedočenja bila cela odbrana optuženih (što je logično) ali i odbrana oštećenog preduzeća koga je zastupao adv.Borivoje Borović (što je nelogično!)? 

Dakle, uz pomoć  lažne slike o uspostavljenom efikasnom sistemu naplate putarine, maskirana je organizovana kriminalna aktivnost. Da li neko veruje u to da su obični radnici mogli sami sebe da postave na adekvatna radna mesta, obezbede imunitet od unutrašnje kontrole i steknu poverenje od nadležnog rukovodstva? Da li je neko od rukovodioca iz JP ’’Putevi Srbije’’ odgovarao zbog zatečenog  kriminalnog stanja? Nije!!!  
Da li se utvrdilo kome je u Beogradu išlo 40% od ukupne krađe? Nije!!!   

Znači, ’’On/i’’ i dalje radi/e!!! Ko bi to mogao da bude? Možda oni koji su radili i onda i sada?



Zato je danas moguće gledati i slušati ovo:




I ovo:



Šta se kroz navedeni primer stalno provlači? Laž i Manipulacija informacijama !!!


ZAKLJUČAK: 
Osnovni sastojak svih nelegalnih radnji implementiranih unutar nekog sistema je laž i manipulacija informacijama tj. dezinformacije. Otkrivanje takve pojave daje signal da se iza tih potreba kriju skrivene namere - radnje.


Nastaviće se:   Laži i manipulacije novog/starog rukovodstva J.P.’’Putevi Srbije’’



Нема коментара:

Постави коментар