Presudom Višeg suda u Beogradu od 05.09.2017.god., Goran Milošević PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN optužbe za uvredu po privatnoj tužbi Milenka Cakovića i Darka Savića. NOVO NOVO NOVO - Presudom Višeg suda u Beogradu od 03.03.2020.Goran Milošević ponovo PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN po drugoj privatnoj optužbi za uvredu Milenka Cakovića.

Укупно приказа странице

10. новембар 2015.

Sizifov posao


     Koliko je pravda dostupna građanima Srbije, može se videti kroz ovu malu retrospektivu četvorogodišnjeg sudskog postupka. Neka od pitanja na koja će nakon pregleda posta, odgovori biti mnogo jasniji: Koliko je moćan politički imunitet funkcionera, čime se sve vlastodršci služe i kako prolaze obični građani u odbrani ličnog integriteta, dostojanstva i egzistencije?

Događaj - Inkrimisane reči:

 

Retrospektiva sudskog postupka:


Opstrukcije:

   
Odgovori nadležnih organa na žalbe zbog postupanja tokom sudskog procesa:

 
    
    
     Šta je bio cilj tužbe? Ova privatna tužba bila je jedina pravna mogućnost koju sam imao da odbranim svoju narušenu čast i integritet. Njome sam želeo da omogućim najvišem rukovodećem funkcioneru J.P.''Putevi Srbije'' - generalnom direktoru, da na mestu koje je najmerodavnije - sud, ponovi sve ono što je izgovorio pred kamerama tv b92 i naravno dokaže istinitost tih tvrdnji. Kao što se može videti, generalni direktor Branko Jocić, sa svojim pravnim timom (Borivoje Borović), ne da nije pokušao da potvrdi svoju izjavu, već je sve vreme opstruirao tj. izbegavao suđenje. Šta mislite ZAŠTO?
     Sa druge strane, sve ono na šta sam ja ukazivao (organizovani kriminal u okviru J.P.''Putevi Srbije''), potvrdio je specijalni sud - optužnicom i pravosnažnom presudom !!! U tom postupku (protiv tzv.drumske mafije) imao sam aktivno učešće, kao svedok na strani optužnice (za interes J.P.''Putevi Srbije''). Ono što je simptomatično je, da i novo rukovodstvo J.P.''Putevi Srbije'' gde je generalni dir.Zoran Drobnjak, negira moje svedočenje (učešće) pred spec.sudom, a poziva se na optužbe (protiv mene) iz perioda gen.dir. Branka Jocića !!!(???) Kao da taj apsurd nije dovoljan, u prilog svojim tezama na moj teret stavljaju brojne (neverovatne) paradoksalne izjave i analize, koje imaju sličnu težinu kao i Jocićeve, s'tim što su neke i mnogo naivnije - totalno neupotrebljive za sudski postupak (ali dovoljne za vređanje). 
      
     Trenutno pravo stanje u J.P.''Putevi Srbije'', nemoguće je utvrditi, jer se u okviru tog preduzeća razvila neverovatna mašinerija laži i manipulacija informacijama. Osnovu za takvo stanje čini kadrovska politika preduzeća i odsustvo želje u resornom ministarstvu da se ovom problematikom bavi. To znači da se na važnim radnim i rukovodećim mestima postavljaju figure koje ni o čemu ne odlučuju, već slepo izvršavaju naredbe svojih mentora. Jedan od načina da se postigne ta vrsta (''slepe'') poslušnosti je postavljanje kadrova na radna (rukovodeća) mesta bez adekvatne stručne spreme. Zbog sporih i neefikasnih reagovanja nadležnih državnih organa, bio sam prinuđen da samostalno pokrenem Krivičnu prijavu protiv aktuelnog vršioca dužnosti gen.dir.J.P.''Putevi Srbije'', Zorana Drobnjaka:

Нема коментара:

Постави коментар