Presudom Višeg suda u Beogradu od 05.09.2017.god., Goran Milošević PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN optužbe za uvredu po privatnoj tužbi Milenka Cakovića i Darka Savića. NOVO NOVO NOVO - Presudom Višeg suda u Beogradu od 03.03.2020.Goran Milošević ponovo PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN po drugoj privatnoj optužbi za uvredu Milenka Cakovića.

Укупно приказа странице

20. новембар 2015.

Četiri loša ubiše Miloša

     Pratiocima ovog bloga, poznato je da sam se u borbi sa preostalim manipulatorima i prevarantima iz J.P.''Putevi Srbije'', obraćao svim institucijama za pomoć. Sem što su konstatovali nepravilnosti JPPS u tumačenju diploma (antikorupcijski tim resornog ministarstva i Inspekcija rada), drugih pomaka za sada nije bilo, jer čekaju odluku sudstva. Agencija za borbu protiv korupcije takođe čeka odluku sudstva, a zaštitu koju sam od njih tražio, nisu mi pružili jer su mišljenja da sam te nepravilnosti prijavio u ''lošoj veri'', tj. jer JPPS nije moju diplomu (od 180 ESPB-a) izjednačio sa ostalim diplomama rukovodioca i šefova u JPPS.
     Međutim, Zaštitnik građana je ipak od svih ostalih otišao korak dalje, i uz ''pomoć'' četiri rukovodioca iz JPPS, dao svoje mišljenje u vezi mog ukazivanja na nepravilnosti. Ne želim neosnovano da kritikujem nikoga, pogotovu državne institucije, koje još uvek imaju neko (koliko-toliko) poverenje od naroda, ali imam pravo da mislim svojom glavom. Ukoliko grešim, nadam se da će se neko naći da me (javno) ispravi i ukaže na greške koje pravim u razmišljanju.

           Dopis Zaštitnika građana:          



    
     Kao i obično, stručni tim JPPS-a demonstrira i ovim primerom svoj visok nivo veštine manipulisanja informacijama. Međutim, pošto smatram da sam stekao imunitet na njihove projekcije legalizma i brige za poštovanjem ljudskih prava, pokušaću da objasnim svoje viđenje ove zanimljive situacije.

     Moja borba protiv ''legalizma i poštovanja'' radnih i ljudskih prava u okviru JPPS, a nakon ponovnog zapošljavanja i vraćanja na radno mesto inkasanta, počela je odmah. Kako je vreme prolazilo, nizali su se razni primeri u kojima se nisam slagao sa rukovodstvom, tako da je intenzitet sukoba postajao sve jači a kulminirao onog trenutka kada sam ispunio poslednji uslov koji mi je stalno predočavan kao jedini problem u napredovanju - školska sprema. Dakle, moje ukazivanje na ovaj problem koji se zove: SELEKTIVNA PRIMENA ZAKONA ili DUPLI STANDARDI, datiraju od 2013.godine! 
     Da ne bih dužio temu, prokomentarisaću obeležene navode iz dopisa Zaštitnika građana:


1. Da li ova tvrdnja, sem što nije tačna, da zbog nedostatka visoko obrazovanog kadra u JPPS su na rukovodeća mesta angažovali ljude sa nižim kvalifikacijama, može da posluži kao argument za kršenje zakona ??? U JPPS ima dovoljno stručnih i fakultetski obrazovanih ljudi  koji bi mogli biti angažovani na rukovodećim mestima, ali postoji jedan ključni ''nedostatak''  - nisu podobni (imaju svoje stavove, žele da razmišljaju i donose svoje odluke, nisu skloni prevarama i manipulacijama...),
2. Nije tačna tvrdnja da je JPPS usled nejasnoća u vezi stepenovanja novih diploma (od 180 ESPB), počeo da ih kvalifikuje kao VII stepen po starom vrednovanju, odnosno u korist radnika, kako ih ne bi na bilo koji način oštetio. To je samo bio izgovor kako bi selektivno primenjivali zakon, tj. odabrali odgovarajući (podoban) kadar koji u tom momentu nije ispunjavao propisanu stručnu kvalifikaciju. 
3. Nije tačna tvrdnja da mi nisu osporavali potreban nivo stručne kvalifikacije za neko od rukovodećih mesta, mada ga ja nisam konkretno tražio! Iz ovog dopisa (tumačenja) se jasno vidi kako dir.Goran Tomić tumači nivo moje stručne spreme (suprotno od onoga što su tvrdili kod Zaštitnika građana!!!), a on je bio dostupan i Zaštitniku građana:


     Meni je samo bilo važno da radim u video nadzoru na mestu za koje moja stručna sprema ispunjava uslove. Međutim, video nadzor predstavlja srce ''paklenih'' planova uperenih protiv radnika - prvenstveno inkasanata, i to je bio jedini razlog koji je razbuktao naš sukob. Kada sam nakon njihovog osporavanja moje diplome, zatražio da se uporedim sa stručnim kvalifikacijama ostalih šefova i rukovodioca, njihovim postignućima i iskustvom, moj put ka izlazu iz JPPS drastično se ubrzao.
4. JPPS od mog javnog eksponiranja u medijima (2006.god.) i kasnije učešća u sudskom postupku protiv tzv. ''drumske mafije'', ne samo da osporava moje stručne, radne, već i ljudske kvalitete. Na mom blogu se mogu pronaći primeri javnih istupa JPPS u medijima u vezi mene i postavljanje na stub srama, koristeći se lažima i veštim manipulacijama.
5. Na osnovu procene Zaštitnika građana, JPPS je poštovao zakon, a ova diploma  (više škole) dole, po starom vrednovanju i starom pravilniku o sistematizaciji radnih mesta u JPPS, ispunjava uslove za radno mesto pomoćnika direktora ???? Koje nejasnoće su bile u vezi ove diplome ???

  
     Da li je sada potupno jasno, zašto ja ove ''stručnjake'' iz JPPS nazivam prevarantima i manipulatorima?  Po Zaštitniku građana (sada ovo zaštitnik, već sa nekom teskobom u grudima pišem), Nenad Grubić je imao pravo da se ovako potpisuje i to u internom Biltenu?



Ma' grešim ja, sada je već sasvim jasno?

8 коментара:

  1. necemo vise da se lazemo evo sada nesto otvoreno

    ОдговориИзбриши
  2. SAVIC I JOVASEVICI SU STAMPALI LAZNE RACUNE ,DAVALI NAMA I UZIMALI PROCENAT,A SVE JE TO ODOBRIO CAKOVIC NA SASTANKU GDE SAM BIO PRISUTAN, ETO STAVLJAM GLAVU U TORBU ALI MOLIM DRZAVNE ORGANE DA RAZRESE OVO.JA SAM SE VEC OBRATIO TUZILASTVU
    С

    ОдговориИзбриши
  3. AH DA ,OVO SAM ZABORAVIO,NAJVECI LOPOV JE BIO NIKOLIC ALEKSANDAR,TREBALO MU JE NAJVISE PARA DA BI KUPIO DIPLOMU POSTO NIKAKO NIJE MOGAO DA NAUCI VISE OD DVA PADEZA KOLIKO SE KORISTI U DONJOJ BRNJICI

    ОдговориИзбриши
  4. A IMA JOS IMENA ALI ZA SADA NEKA SE SAMO TRESU

    ОдговориИзбриши
  5. hocu na detektor lazi ako neko od njih sme na crtu

    ОдговориИзбриши
  6. Bobane, mislim da ćeš biti kontaktiran od nadležnih u vezi tvojih tvrdnji. Svako ko prati ovaj blog, sigurno je primetio čudno brzinsko ''poletanje'' grupe iz Smedereva. Neki kamenčići iz mozaika nedostaju. Biće zanimljiv razvoj događaja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja stojim iza svega recenog.imam samo diplomu srednje skole ali znam svih sedam padeza,posto je sada u modi detektor lazi kome veruje i premijer ja sam spreman za njega

      Избриши
  7. DA NE BI BILO ZABUNE JA SAM ZASLUZENO DOBIO OTKAZ U JP PUTEVI SRBIJE..TAKO DA NIKOGA NE KRIVIM ZA TO.SAMO NE ZELIM DA RAZLOGE MOG OTKAZA KORISTE U SVOJU ODBRANU

    ОдговориИзбриши